Mijn vaardigheden in grafisch en webdesign

Mijn missie is om de wereld een beetje mooier te maken dan hij nu is, door nieuwe ideeën en initiatieven uit te voeren. Het is mijn passie om iedere dag bezig te zijn met het creëren van mooie, functionele en toepasbare ontwerpen. Dankzij mijn ervaring op het gebied van het ontwerpen van interactieve websites, weet ik goed in te spelen op de wensen en behoeften van de (eind)klant. Het is belangrijk dat de doelgroep van uw website enthousiast wordt over de pagina en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid ervaart. Met mijn vaardigheden en creatieve geest, weet ik de juiste formats te bedenken voor uw bedrijf. Naast de digitale media heb ik ook ruime ervaring in printmedia. Van advertenties in kranten en televisiegidsen tot het maken van folders, roll-up banners, posters en (tekst)boeken zijn hier enkele voorbeelden van.

vaardigheden

 • Photoshop

  Photoshop gebruik ik al jaren voor het bewerken en optimaliseren van foto’s in drukwerk en websites. Want voor elk medium, of een foto nu op het internet of een in tijdschrift staat, gelden andere regels en ik wil het beste uit de foto’s zien te halen.

 • Illustrator

  Ik ben erg bedreven in het gebruik van Illustrator om huisstijlen te ontwikkelen, maar ook voor iconen op websites. Het voordeel van werken in Illustrator is dat de ontwerpen schaalbaar zijn en jet het ontwerp dus zo groot kan maken als u zelf wilt zonder kwaliteitsverlies.

 • Indesign

  Indesign gebruik ik voor de opmaak van huisstijlen en DTP-werk zoals folders en uitnodigingen. U kunt het zien als een geavanceerdere uitvoering van Microsoft Word.

 • Flash

  Veel ervaring in Flash en Actionscript 2 & 3. Veel gebruikt om Flash-banners te creëren en Flash-games. Daardoor heb ik naast het ontwerpen in Flash ook zeer veel ervaring in het programmeren.

 • Wordpress

  Wordpress is het meest gebruikte website platform op het internet en ik bouw hier dan ook regelmatig mee. Het heeft namelijk als voordelen dat het gratis is om te gebruiken en er veel andere programmeurs mee bezig zijn om WordPress veilig te houden tegen misbruik. Ook is het voor u als gebruiker makkelijk om teksten en afbeeldingen te wijzigen en nieuwe toe te voegen.

 • HTML5

  De techniek gaat vooruit en HTML5 wordt de nieuwe standaard. Daarom heb ik ook kennis in het gebruik HMTL5 om alles goed te laten werken op de diverse apparatuur, zoals uw desktop computer, laptop, tablet zoals een iPad en smartphone zoals een iPhone.

 • CSS3

  Bij een goede website hoort een goede opmaak. Door gebruik te maken van CSS3 kunnen we steeds meer en verder komen met het maken van animatie binnen een website en zonder gebruik te maken van Flash. Het grote voordeel is dat deze animaties ook op de iPad en iPhone getoond worden.

 • jQuery

  jQuery is een handig script wat programmeren een stuk eenvoudiger maakt. Hierdoor wordt het makkelijker om informatie te controleren en op te slaan, maar het wordt ook gebruikt om animaties te creëren.

 • PHP

  PHP is de basis van WordPress en vele andere websites. Dankzij PHP kunnen we simpele blog’s, maar ook ingewikkeldere websites maken zoals bijvoorbeeld een webwinkel.

 • Premiere

  Video is tegenwoordig niet meer weg te denken in ons leven en vooral op internet. Maar de ene video is de andere niet en daarom maak ik gebruik van Premiere. Een professioneel editing programma om beeld en geluid samen te voegen tot één geheel.

 • After Effects

  Waar Premiere ophoudt begint After Effects. Met dit programma kan ik speciale effecten toevoegen, van teksten die via een mooi effect in beeld komen en veel meer.

 • Audition

  Soms is het nodig om geluid aan te passen of te verbeteren. Daarvoor maak ik gebruik van Audition.

Opleidingen

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Vanwege de vooruitstrevendheid in het gebruik van de nieuwste technieken en programmatuur op de HKU heb ik daar de opleiding Digital Media Design gevolgd. Door het bedenken van concepten en het ontwerpen en bouwen van interactieve installaties en websites laten we de gebruiker opgaan in het verhaal dat we willen vertellen. Dit allemaal onder begeleiding van docenten die zelf ook nog werkzaam zijn in het bedrijfsleven en vaak vooraan staan bij en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.

Grafisch Lyceum Amsterdam

Op het Grafisch Lyceum Amsterdam ben ik opgeleid tot grafisch vormgever. Ook op digitaal gebied heb ik daar de nodige ervaring op gedaan, zoals webdesign met onder meer Flash en Actionscript.

Referenties

 • Madelon de Jager

  Ernst Erik is een grafisch vormgever die het gevraagde levert en meer. Dankzij zijn betrokkenheid, stelde hij mij de juiste vragen om zo nog beter te verwoorden wat ik wilde als ‘look and feel’ voor mijn organisatie … Lees meer

 • Gijs Eikelenboom

  Ik ben zéér tevreden over het visitekaartje en logo dat Ernst-Erik Designs voor mijn bedrijf (www.coachgijs.nl) maakte. Top! Wat Ernst-Erik zo goed maakt is dat hij niet alleen mijn wensen maar ook … Lees meer

 • Simon Joseph

  Ernst Erik was first recommended to me by a trusted colleague. I asked him to completely redesign my website and that’s exactly what he did! During the process, he sent me regular updates; if I … Lees meer

 • Boudewijn van Ewijk

  De afgelopen 3 jaar heeft Ernst Erik een positieve bijdrage geleverd in creaties voor onze adverteerders. Hij heeft daarbij verschillende creatieve creaties ontworpen en ook voor MediaScience een … Lees meer